لیست اختراعات بهنام علمدوست


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1390/11/11
تاریخ ثبت: 1391/03/03
خلاصه اختراع:

دمپر ضد گالوپينگ TDD

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/09
تاریخ ثبت: 1391/03/31
خلاصه اختراع:

ساخت مقره سوزني 20كيلوولت بااستفاده ازبتن پليمري

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/10
تاریخ ثبت: 1391/03/31
خلاصه اختراع:

مقره هاي فشار قوي از جمله مهمترين اجزاي شبكه هاي قدرت محسوب مي گردند كه واسطه ميان خطوط هوايي توزيع و انتقال و تيرهاي توزيع نيرو و برجهاي انتقال مي باشند. ضمنا" بايد علاوه بر داشتن ويژگي هاي عايقي لازم داراي استحكام مكانيكي كافي نيز باشند. عوامل مختلفي بر عملكرد صحيح مقره هاي فشار قوي تاثير مي گذارند كه با لحاظ شرايط لازم در طراحي مناسب مقره ها مي توان با عث بهبود بهره برداري از خطوط و كاهش موثر خاموشي ها و افزايش قابليت اطمينان شبكه گردند. شرايط محيطي از جمله آلودگي محيط و شرايط آب و هوايي از جمله ميزان بارش ، ميزان باد، نشست آلودگي بر سطح مقره ها از اين موارد مي باشند. هدف از اين اختراع، توليد مقره اي براي عملكرد بهتر در شرايط آلوده مي باشد كه بهره گيري از اين مقره، منجر به كاهش چشمگير تلفات شبكه شده و با كاهش خاموشي هاي ناشي از خطاهاي نشت جريان و يا شكست عايقي سطح مقره، قابليت اطمينان شبكه را افزايش دهد. علاوه بر مزاياي فوق با استفاده تكنيك به كار رفته در ساخت اين مقره، اضافه بر اينكه از روش سعي و خطا به منظور دستيابي به پروفيل بهينه كه گاهي به صرف دو سال زمان نياز دارد، اجتناب مي شود، صرفه جويي قابل ملاحظه اي در هزينه هاي ساخت و طراحي مقره و تلفات شبكه صورت خواهد گرفت. ايده استفاده از مقره هاي تركيبي (پليمري سراميكي) كه در برگيرنده مزاياي هر دو نوع مقره (پليمري و سراميكي) و همچنين برطرف كننده بخش عمده اي از معايب آنها مي باشد، از مدتي قبل در دنيا مطرح شده و به موازات طرح موضوع ساخت و استفاده اين نوع مقره ها در دنيا، فعاليتهاي مشابهي نيز در ايران و در پژوهشگاه نيرو آغاز گرديد كه منجر به تعريف يك پروژه تحقيقاتي در اين زمينه شد. نهايتا اين پروژه به توليد محصولي انجاميد كه هم اكنون در مناطقي با آلودگي، UV و گرماي زياد در ۷ استان در طول مدتي بيش از ۲ سال نصب و مورد ارزيابي قرار گرفته و عملكرد بسيار مناسبي را از خود نشان داده است. همچنين درخواستهاي متعددي از كشورهاي ديگر نظير امارات ، كلمبيا ، مكزيك و غنا در خصوص خريد اين اختراع وجود دارد كه در حال مذاكره و مبادله قرار داد با شركت توليد كننده مي باشند

تاریخ اظهارنامه: 1392/08/08
تاریخ ثبت: 1392/08/08
خلاصه اختراع:

مقره‌ها تجهيزات مهمي از ديدگاه قابليت اطمينان انتقال انرژي الكتريكي به شمار مي‌روند. مواد عايق متفاوتي به عنوان عايق مقره‌ها به كار مي‌روند، كه با توجه به شرايط محيطي، وضعيت آلودگي، جنبه‌هاي اقتصادي و فني انتخاب مي‌شوند. مقره‌هايي كه امروزه در خطوط انتقال و توزيع به كار مي‌روند، از نظر جنس عايق، عمدتاً شامل مقره‌هاي شيشه‌اي، مقره‌هاي پرسلاني و مقره‌هاي كامپوزيتي هستند. ضرورت استفاده از مقره‌هاي كامپوزيتي غيرسراميكي سبك، انعطاف‌پذير و با عملكرد مناسب در شرايط آلوده و مرطوب در خطوط نيرو به شدت احساس مي‌شده است. امروزه مقره‌هاي كامپوزيتي در خطوط با رده‌هاي ولتاژي مختلف استفاده مي‌شوند. سبكي و غيرشكننده بودن مقره‌هاي كامپوزيتي كه كمتر از 20% وزن مقره‌هاي پرسلاني معادل را دارا مي‌باشند و نيز خواص عايقي عالي اين مقره‌ها در محيط‌هاي آلوده و مرطوب سبب گسترش استفاده از آن‌ها شده است. با توجه به نياز كشور به استفاده از مقره‌هاي كامپوزيتي، طراحي و ساخت مقرة كامپوزيتي آويزي توزيع و فوق توزيع تا ردة 63 كيلوولت براي نخستين بار در كشور با هدف تدوين دانش فني پايه‌اي مقره‌هاي كامپوزيتي براي كاربرد در حادترين شرايط كشور، در پژوهشگاه نيرو به اجرا رسيده و كلية اهداف پيش‌بيني شدة پروژه شامل طراحي و ساخت نمونة آزمايشگاهي و ارزيابي عملكرد از طريق آزمون‌هاي آزمايشگاهي و ميداني، محقق گرديده است. همچنين دانش فني توليد، به يك شركت خصوصي واگذار گرديده و از اين طريق، محصول به توليد انبوه رسيده است. مقرة مذكور، قابليت استفاده در خطوط هوايي 63 كيلوولت به صورت نصب اويزي يا كششي را داراست.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/03
تاریخ ثبت: 1392/10/03
خلاصه اختراع:

پرسلان به طور ذاتي شكننده است. لذا، در بسياري موارد، مقره‌هاي پرسلاني در اثر ضربه، دچار شكست مي‌شوند. با توجه به قيمت قابل توجه مقره‌ها و ايزولاتورهاي پرسلاني پست خصوصاً بوشينگ‌ها، ابداع روشي جهت ترميم اين ضايعات از اهميت بالايي برخوردار است. اختراع حاضر مرتبط با مقره‌هاي پرسلاني پست است. موضوع اختراع، روشي است كه براي نخستين بار براي ترميم آسيب ديدگي ناشي از ضربه در اين نوع مقره‌ها، در پژوهشگاه نيرو توسعه داده شده است. در روش مورد نظر، ترميم مقره و بوشينگ در محل نصب، قابل انجام است. مرحلة اول در اين روش، شامل اندازه‌برداري از مقره و امكان‌سنجي ترميم است. در صورتي كه مقره، قابل ترميم تشخيص داده شود، مراحل بعدي شامل تهية قالب‌ از بخش سالم، اعمال مادة اتصال‌دهنده، نصب قالب‌ روي بخش آسيب‌ديده، تزريق مادة ترميمي يعني آميزة سيليكون پخت شونده در دماي محيط در موضع آسيب و باز كردن قالب پس از تكميل پخت مواد مي‌باشد. در اين روش خواص الكتريكي مقرة آسيب ديده بازيابي مي‌گردد، اما اگر آسيب ديدگي بر استحكام مكانيكي مقره تاثير گذارده باشد، مقره بايد تعويض شود. طبق بررسي‌هاي انجام شده، انجام ترميم به روش حاضر، براي مقره‌هاي پست بالاي 63 كيلولوت مقرون به صرفه است.

موارد یافت شده: 5